HomeLinkedinFacebookPinterestTwitter

Webwijzer Sinterklaas 2016

header
 
Sinterklaas en zijn pieten worden dit jaar op 12 november in Maassluis ingehaald. Rondom het thema Sint-Nicolaas is weer prachtig lesmateriaal voor het primair onderwijs beschikbaar. Dit hebben wij overzichtelijk voor u verzameld. Wij wensen u en uw leerlingen, in deze donkere maar bijzonder gezellige dagen, veel Sint & Pieten plezier toe!
 
picture

Sinterklaasjournaal | 2016

Bekijk samen met de leerlingen het nieuws en de achtergronden, van vlak voor de intocht tot aan de verjaardag van Sinterklaas. Wat gaan Sinterklaas en zijn pieten dit jaar beleven? Volg het dagelijks of bekijk het weekoverzicht. Opzoek naar meer lesmateriaal? Bekijk de hele verzameling 'Actueel Sinterklaas'.
> bekijk de uitzendingen van het Sinterklaasjournaal
  
picture

Aanrader: Sinterklaas surprise assistent

Laat de surprise assistent bepalen in welke volgorde de kinderen uit uw groep het cadeau mogen uitpakken. Voer de namen van uw leerlingen in en laat deze tool het werk voor u doen.
> open de surprise assistent
  
picture

SinterklaasLiedjes | 2016

Naast de traditionele Sinterklaasliedjes worden er ook elk jaar weer nieuwe meezingers uitgebracht. Een gezellige tijd om samen te zingen en te dansen!
> beluister de Sinterklaasliedjes
  
picture

welkomsdansjes

Sinterklaas met zijn pieten onthalen met een leuk dansje verhoogt de sfeer en het saamhorigheidsgevoel. We hebben een aantal dansjes voor u verzameld.
> Bekijk de welkomsdansjes
  
picture

Prentenboeken | Sinterklaas 2016

Elk jaar schrijven drie bekende Nederlanders een Sinterklaas prentenboek. Wesley Sneijder, Katja Schuurman en Albert Verlinde zijn de auteurs van 2016.
> Ga naar de prentenboeken
 
picture

Sinterklaas Timer

Maak de tijd inzichtelijk voor de kinderen uit uw groep met deze leuke Sinterklaas Timer. Toch liever een traditionele timer, kijk dan hier.
> Ga naar de SintTimer
  
picture

Pietengymnastiek | Muzikantine

De Pietengymnastiek is een hip danslied voor groep 3 t/m 5 en is afkomstig uit het Sinterklaaslespakket van Muzikantine, welke 6 nieuwe liedjes met lesideeën bevat. Aanrader voor uw klas! Maak ook kennis met de nieuwste afscheidsmusical van Muzikantine:  Feessie De feestelijkste musical voor 2017!
> Pietengymnastiek > Sinterklaaslespakket
picture

SiNT SWINGT en OH Sinterklaas | 123ZING

Twee leuke Sinterklaasliedjes van 123ZING. Voor de onderbouw is het lied Sint Swingt en voor de bovenbouw Oh Sinterklaas beschikbaar! Wanneer je een (proef)abonnement afsluit, kan je gebruik maken van de complete digitale omgeving. Vraag nu een (proef)abonnement aan! | Meer (demo)liedjes van 123ZING
> Sint Swingt (1 t/m 4) > Oh Sinterklaas (5 t/m 8)
picture

proefles sinterklaasrap | eigen-wijs digitaal

Er verschijnen steeds meer leuke digibordlessen in de nieuwe digitale omgeving van Eigen-wijs Digitaal. Er zijn meerdere proeflessen beschikbaar om kennis te maken met de nieuwe omgeving. Bij het thema Sinterklaas kunt u samen met de kinderen de Sinterklaasrap zingen.
> ga naar de proefles 'sinterklaasrap' > bekijk meer proeflessen
picture

Huis van Sinterklaas | Museum catharijneconvent

Ook dit jaar kunt u een bezoek brengen aan het Huis van Sinterklaas in Museum Catharijneconvent te Utrecht. Hierbij is lesmateriaal ontwikkeld dat ook zonder een bezoek prima is te gebruiken. Hiermee kunnen leerlingen op hun eigen niveau iets te weten komen over de geschiedenis van Sint-Nicolaas.
> Ga naar het lesmateriaal > Meer lesmateriaal van Museum Catharijneconvent
  
picture

Lespakket | Spelen met sprookjes

Spelen met sprookjes is een nieuw gratis educatief pakket met ruim 50 fantasierijke en uitdagende activiteiten voor groep 1 en 2 rond de bekende Sprookjesbosbewoners Roodkapje, Wolf, Draak en Assepoester. Ook biedt het pakket alle ingrediënten voor een muzikale voorstelling met de kinderen! Beschikbaar vanaf januari, op = op.
> Ga naar het lespakket
  
picture

Lespakket 3fm serious Request 2016

3FM en Het Rode Kruis hebben lesmateriaal ontwikkeld over de stille ramp van dit jaar voor groep 7 en groep 8 van de basisscholen. Het lespakket bestaat uit 4 lessen, die los van elkaar gegeven kunnen worden. Spring de schoolbanken uit en kom met de school of klas in actie voor 3FM Serious Request!
> Ga naar het lespakket en de actiepagina
  
picture

Eurowijs | Financiële educatie

Eurowijs is gratis lesmateriaal voor alle groepen. Deze interessante geldlessen maken de leerlingen bewust hoe ze verstandig kunnen omgaan met geld. Op een leuke wijze leren de leerlingen over sparen of uitgeven, rekenen met de euro en het verstandig omgaan met geld. Immers: jong geleerd is oud gedaan.
> ga naar het lesmateriaal
picture

kerstmusicals voor het basisonderwijs

Het is erg leuk om met de leerlingen een kerstmusical op te voeren. U kunt het opvoeren met uw groep, maar bijvoorbeeld ook met leerlingen uit verschillende groepen. In het Musicalportaal vindt u de leukste kerstmusicals voor het basisonderwijs. Wij wensen u alvast veel plezier bij het uitzoeken en oefenen!
> bekijk de kerstmusicals
picture

De AMN Eindtoets, mét GRATIS schooladvies!

De AMN Eindtoets is toegelaten als alternatieve eindtoets. Maar wie zit er te wachten op nóg een eindtoets? De vijfde maar liefst! Niemand toch? Maar wat als dat vijfde alternatief nu eens echte toegevoegde waarde heeft?
Bij de AMN Eindtoets krijgt u gratis Aansluiting PO-VO. Daarmee kijken we naar het hele kind én betrekken we het oordeel van leerkracht en ouders! Interesse? Lees meer!
> De AMN Eindtoets
  
Deze nieuwsbrief wordt uitgegeven door portalengroep.nl, de educatieve database voor het po.

-Stuur deze nieuwsbrief gerust door naar uw collega’s.
-Meld u aan en ontvang de educatieve nieuwsbrieven van de portalengroep.
-In deze nieuwsbrief is advertentieruimte beschikbaar. Neem contact op voor meer informatie.
{unsubscribe}uitschrijven{/unsubscribe}
home tabletportaal

Toon ook de tools van:

informatie over deze functie

Nieuws

twitterlinkedinPinterestZomer 2017
Nu beschikbaar! bekijk hier het lesmateriaal!