Lespakket: Fit op SchoolVakgebied: voeding, bewegingsonderwijs
Doelgroep: groep 1 t/m 8
Benodigdheden: geen
Producent: KlasseTV | bekijk meer lespakketten van KlasseTV

Inhoud:

Het lespakket 'Fit op School' gaat over gezonde voeding en bewegen. Als je op jonge leeftijd een gezond eet- en beweegpatroon ontwikkelt, heb je daar je hele leven profijt van. Met het gebruik van dit lespakket leren kinderen wat gezonde voeding is en krijgen ze veel beweegplezier, van de jongste kleuter tot de oudste bovenbouwer.

Win een bewegingsles van Naomi van As
Een bewegingsles van tophockeyster Naomi van As voor jouw leerlingen op hun eigen school? Het lijkt ver weg, maar het is dichterbij dan ooit. KlasseTV en de Nederlandse Zuivel Organisatie geven jou de mogelijkheid om een bewegingsles van Naomi van As te winnen.
Ga naar het lespakket voor meer informatie!

Fit op School - door gezonde voeding en bewegen
Dit lespakket is gemaakt in opdracht van de NZO, de Nederlandse Zuivel Organisatie. De
NZO wil kinderen helpen zo gezond mogelijk te leven. Goede voeding en bewegen zijn
daarvoor belangrijk. Als je op jonge leeftijd een gezond eet- en beweegpatroon ontwikkelt, heb je daar je hele leven profijt van. Bij de lessen zijn de richtlijnen aangehouden van de Gezondheidsraad, het Voedingscentrum en het Kenniscentrum Sport. Volgens de Gezondheidsraad en het Voedingscentrum is het voor kinderen in de groei erg belangrijk om zuivel te consumeren omdat het veel voedingsstoffen, vitamines en mineralen bevat. Daarom behoren ze – net als groenten, fruit, aardappelen en graanproducten – tot de basisproducten van onze voeding. Regelmatig bewegen is goed voor de ontwikkeling van de spieren en de botten, helpt tegen stress en verbetert de motorische ontwikkeling. Volgens het Kenniscentrum Sport zouden kinderen van 4 tot en met 17 jaar oud elke dag minstens een uur moeten lopen, fietsen of flink bewegen bij het (buiten) spelen. In dit lespakket vindt u daarom veel beweegplezier, van de jongste kleuter tot de oudste bovenbouwer!

Meer informatie over KlasseTV: Dé overzichtelijke portal met digitaal lesmateriaal
KlasseTV is een overzichtelijke internetportal met digitaal lesmateriaal voor alle groepen van het basisonderwijs. Het lesmateriaal van KlasseTV is afgestemd op het lesprogramma van de vijf grote educatieve uitgeverijen. Zij staan achter KlasseTV.

KlasseTV is gebruiksvriendelijk, efficiënt en levert een duidelijke tijdbesparing op; er gaat geen lestijd verloren met zoeken naar de juiste filmpjes. Digitale kennis is vrijwel niet nodig om KlasseTV in te zetten. De clips op KlasseTV zijn gescreend, van goede kwaliteit en educatief verantwoord. De lengte van de clips is gemiddeld 3 à 4 minuten.

KlasseTV biedt tevens innovatief, digitaal en thematisch lesmateriaal voor alle groepen in het basisonderwijs. Op KlasseTV vindt u ook diverse educatieve spellen met een overzichtelijke handleiding voor de leerkracht.

KlasseTV is geschikt voor alle basisscholen en alle manieren van lesgeven. Met het digitale schoolbord of een beamer en scherm kunt u ideaal, met de hele groep tegelijk een clip van KlasseTV bekijken. Maar ook met de pc kunt u KlasseTV inzetten.

Tip: KlasseTV heeft een schoolkalender gemaakt. Deze kalender linkt door naar handige clips en lespakketten, die aansluiten bij de betreffende (feest)dagen. Download nu de kalender!

        
Schoolbordportaal is onderdeel van
portalengroep.nl
Al het educatieve nieuws volgen? Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

home tabletportaal

Toon ook de tools van:

informatie over deze functie

Nieuws

twitterlinkedinPinterestZomer 2017
Nu beschikbaar! bekijk hier het lesmateriaal!