Lekker in 't zand op een schoon strand

Vakgebied: biologie
Deelgebied: milieu en recycling
Doelgroep: groep 4 t/m 8
Tijdsduur: 1 les (of meer)

Producent: Supporter van Schoon en Plastic Heroes |
Podium

Inhoud
Organiseer met je groep, met de school of met de hele bso een opruimactie op het strand bij jullie in de buurt! Op een schoon strand is het goed vertoeven. En een schoon strand houdt de kust en zee gezond. De Schoonste Stranden Verkiezing is een initiatief van Supporter van Schoon en start op 10 juli. Jullie kunnen helpen! Krijgt jullie strand de status van Schoonste Strand van Nederland?

Hier staan een handleiding en een werkblad met als thema het strand. Laat de kinderen nadenken over zwerfafval op het strand en kom in actie! Actie ondernomen? Deel het met ons via social media en gebruik #schoonstestrand

Lesmateriaal

werkblad groep 4 t/m 8

handleiding

Organiseer een Strandafvalfanfare
Met de Strandafvalfanfare laten kinderen met een hoop herrie weten dat hun school in actie komt voor een schoon strand! Hoe? Door instrumenten te maken van flesjes, blikjes, doppen, takken en ander materiaal dat mensen achterlaten als afval op het strand. Dit blijkt juist waardevol materiaal te zijn. Want van afval kunnen weer andere dingen worden gemaakt. Dat gaan de kinderen laten zien en… horen! Doe mee met de Strandafvalfanfare!

Afbraaktijden: dat je het maar weet

Hoe lang duurt het eigenlijk voordat achter gebleven afval weg is? Sommige dingen liggen er voor altijd, andere verteren na verloop van tijd. Bestel de poster of de kaarten met de afbraaktijden in de webshop.

Tip: Bekijk ook de gratis digitale lesmodule Aan de slag met afval! Hierbij leren de kinderen aan de hand van een filmpje, digitale verwerkingsopdrachten en doe-activiteiten over het voorkomen van zwerfafval en het scheiden en recyclen van (verpakkings)afval. De lesmodule sluit aan bij de kerndoelen. De thema’s die aan bod komen zijn zwerfafval, scheiden en recyclen van plastic, glas, papier en karton, hout en blik.

Tip: speel het digibord-afvalspel voor groep 1 t/m 3 en oefen spelenderwijs het afval scheiden!

Word ook Supporter van Schoon!
Scholen kunnen actief meehelpen om zwerfafval te verminderen door Supporter van Schoon te worden én een opschoonactie te organiseren. Op woensdag 24 maart 2018 organiseert Supporter van Schoon de Landelijke Opschoondag voor scholen. Scholen in heel Nederland kunnen hieraan meedoen. Wanneer je als school in deze periode een schoonmaakactie organiseert en deze aanmeldt bij Supporter van Schoon, ontvang je gratis schoonmaakmaterialen én een gratis knikkertegel van gerecycled plastic.

twitter32x32.pngVolg Supporter van Schoon en Plastic Heroes via Twitter | Meld je aan voor de nieuwsbrief

        
Schoolbordportaal is onderdeel van
portalengroep.nl
Al het educatieve nieuws volgen? Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

home tabletportaal

Toon ook de tools van:

informatie over deze functie

Nieuws

twitterlinkedinPinterestVoorjaar 2018
Nu beschikbaar! bekijk hier het lesmateriaal!