HomeLinkedinFacebookPinterestTwitter

Webwijzer Kinderboekenweek 2016

header
 
Op 5 oktober start de Kinderboekenweek 2016 met als thema 'Voor altijd jong!'  Oma's en Opa's staan dit jaar centraal. De portalengroep heeft voor u al het beschikbare lesmateriaal verzameld:
 
picture

Voor Altijd Jong! Kinderen Voor Kinderen

Kinderen voor Kinderen heeft met Voor Altijd Jong! weer een nieuwe kinderboekenweekhit! Het lied is door ZangExpress bewerkt, zodat het door alle klassen gezongen kan worden met de player. Met de tutorials wordt instuderen met je klas of zelfs de hele school een fluitje van een cent!
> ga naar het lied
  
picture

Extra Lessuggesties bij het KBW Lespakket

Heeft u het lespakket van de Kinderboekenweek al op school? Neem dan een kijkje op onderwijs.kinderboekenweek.nl voor extra digibordlessen, werkbladen, knutselideeën, proefjes en nog veel meer. Daarnaast vindt u er ook een handleiding voor het organiseren van een feestelijke opening op het liedje Voor altijd jong!.
> ga naar het extra lesmateriaal
  
picture

Lachen om oma mag, in de kinderboekenweek

Kinderen houden van humor én van oma Toos. Lees gratis een deel over deze superoma. Er zijn drie delen voor jonge lezers (AVI M4). Oma Toos is gek op haar katten, ze is ondeugend en grappig. De Oma Toos-serie staat op de CPNB-lijst voor de Kinderboekenweek. Te bestellen bij www.arsscribendi.com/omatoos
> lees het boek online
  
picture

Prentenboek opa sloddervos | de onderwijsstudio

Bij het boekje "Opa Sloddervos" biedt De Onderwijsstudio gratis lesmateriaal en lessuggesties aan. Het verhaal, in combinatie met het lesmateriaal, biedt alle mogelijkheid om met peuters en kleuters op een betekenisvolle manier aan het werk te gaan tijdens de Kinderboekenweek.
> ga naar het lesmateriaal
  
picture

opa en oma | 123zing

Speciaal voor de Kinderboekenweek heeft 123ZING het lied "Opa en Oma" gemaakt. Een liedje met een knipoog, waarin je kennis maakt met verschillende muziekstijlen. Bij het lied is ook een uitgebreid lespakket ontwikkeld en beschikbaar in de digitale omgeving. Nog geen (proef)abonnement? Vraag er nu een gratis aan!
> ga naar het lesmateriaal
picture

Werkboekjes Opa's en Oma's | KBW 2016

Juf Shanna heeft voor groep 3 , 4 en 5 een werkboekje 'Oma's en Opa's uitgewerkt met gevarieerde opdrachten op het juiste niveau.
> ga naar de werkboekjes
  
picture

Digibordlessen van Rian Visser

In de lessen vindt u: knutseltips, spelletjes, verwerkingssuggesties, schrijfopdrachten, tips voor leesbevordering en leuke suggestie voor de opening..
> ga naar de lessen
  
picture

Prentenboeken over Opa's en Oma's

Er zijn erg veel spannende en grappige prentenboeken online beschikbaar die over de 'Altijd jong!' generatie gaan. Haal het (voor)leesplezier je klas in!
> ga naar de prentenboeken
  
picture

Joris en de toverdrank | dramaonline

Het boek 'Joris en de geheimzinnige toverdank' van Roald Dahl staat in deze dramales voor groep 5/6 centraal en maakt onderdeel uit van de lessenserie voor de Kinderboekenweek 2016. In dit boek maakt Joris een toverdrank om af te komen van zijn vervelende oma. De leerlingen zetten het hele verhaal om in foto's en spel.
> ga naar het lesmateriaal
picture

gratis proefmaand oefenweb

Spelenderwijs rekenen, taal en Engels oefenen met Oefenweb. Ruim 300.000 kinderen uit groep 1 t/m 8 oefenen al op hun eigen niveau met Rekentuin, Taalzee en Words&Birds. Onze online leeromgevingen bevatten duizenden opgaven en zijn volledig online én adaptief. Zo gaan uitdaging, plezier en succes samen!
> ja, ik wil een gratis pilot
  
picture

800 vacatures in het onderwijs! | brixs

Wil jij een uitdagende baan in het onderwijs? BRIXS geeft jou de keuze uit ruim 800 vacatures! Ben jij een starter, een leerkracht met een specialisatie of een docent met stevige ervaring en ben je enthousiast over het werken in het regulier of speciaal onderwijs? Vind hier jouw vacature!
> bekijk de vacatures
picture

Bestel nu het SinterklaasLespakket

Ook dit jaar wordt door Schooltv een Sinterklaasjournaal-lespakket ontwikkeld dat perfect aansluit op het programma. Met het lespakket doe je met jouw groep mee met de verhaallijn van het Sinterklaasjournaal. Je ontvangt tips en materialen om zonder uitgebreide voorbereidingen samen met de kinderen actief het Sinterklaasjournaal te beleven. Het lespakket is gemaakt voor groep 1 tot en met 4.
> bestel het lespakket
  
Deze nieuwsbrief wordt uitgegeven door portalengroep.nl, de educatieve database voor het po.

-Stuur deze nieuwsbrief gerust door naar uw collega’s.
-Meld u aan en ontvang de educatieve nieuwsbrieven van de portalengroep.
-In deze nieuwsbrief is advertentieruimte beschikbaar. Neem contact op voor meer informatie.
home tabletportaal

Toon ook de tools van:

informatie over deze functie

Nieuws

twitterlinkedinPinterestZomer 2017
Nu beschikbaar! bekijk hier het lesmateriaal!