HomeLinkedinFacebookPinterestTwitter

Webwijzer Kerst 2016

header_kerst
 
Om de klas in kerstsfeer te brengen en gezellig kerst met uw leerlingen te vieren, hebben we lesmateriaal voor het PO overzichtelijk bijeen gebracht. Wij wensen u en uw leerlingen een fijne kerst toe.
 
picture

online open-haard op het digibord

De mooiste en de grappigste haardvuren zijn voor u verzameld. Gezelligheid op het digibord voor tijdens het kerstdiner en de korte donkere dagen.
> ga naar de online open-haarden
  
picture

Lespakket 3fm serious Request 2016

3FM en Het Rode Kruis hebben lesmateriaal ontwikkeld over de stille ramp van dit jaar voor groep 7 en groep 8 van de basisscholen. Het lespakket bestaat uit 4 lessen, die los van elkaar gegeven kunnen worden. Spring de schoolbanken uit en kom met de school of klas in actie voor 3FM Serious Request!
> ga naar het lespakket en de actiepagina
picture

zangexpress in actie voor serious request

Speciaal voor Serious Request 2016 schreef ZangExpress het lied “Laat ze daar niet stikken” voor de bovenbouw. Start je eigen actie met ZangExpress! Hoe? Op de liedpagina vind je alle informatie. Zangeres Karlyn en rapper Monta leren de kinderen via duidelijke instructievideo’s hoe ze het lied kunnen zingen, rappen én spelen.
> meer kerstliedjes > ga naar het liedje
picture

Kerst met Anna De Volder | ZangExpress

Anna De Volder (Beste singer-songwriter 2015) is een groot voorstander van Kerstmis. Speciaal voor de bovenbouw schreef zij het gevoelige, Engelstalige kerstlied ‘Tumbling stars’. Voor iedereen beschikbaar en voor ZangExpress abonnees mét stap-voor-stap tutorial door Anna zelf!
> meer kerstliedjes > ga naar het liedje
picture

NIEUW! Kerst Digibord-Timer

Ook voor de kersttijd heeft Podium voor Onderwijs weer een fraaie timer ontwikkeld. Heeft de kerstboom zijn versiering verloren, dan is de tijd voorbij.
> ga naar de kerst-timer > meer timers
  
picture

Jingle Bells voor groep 1 t/m 8 | 123ZING

Het bekende Jingle Bells, maar deze keer is het wel heel moeilijk om stil te blijven zitten! Met als Special Guest Hannah Katif, die je graag uitnodigt met haar mee te zingen. Bekijk snel de leuke clip en zing, klap en swing mee! Tip: Wanneer je een (proef)abonnement afsluit, kan je gebruik maken van de complete digitale omgeving.
> meer kerstliedjes > ga naar het liedje
  
picture

Het kerstverhaal in beeld

De geboorte van Jezus in beeld gebracht door o.a De Zandtovenaar en Dick Bruna. Kijk hier voor de verzameling met filmpjes de het kerstverhaal in beeld brengen.
> ga naar de kerstverhalen
  
picture

Feest vER WEG EN DICHTBIJ

In december vieren veel mensen in Nederland Kerstmis. Waar komt dit feest eigenlijk vandaan? En welke andere feesten vieren mensen in Nederland? Mensen van verschillende culturen vieren verschillende feesten. Lees erover in Feesten ver weg en dichtbij. U leest het boek in Leesplaneet, voor adaptief leesonderwijs.
> ga naar het boek > meer van Leesplaneet
picture

KERST MET TEAM TALENTO | Knutselen

Laat je leerlingen hun creatieve talenten ontwikkelen met de workshops van Team Talento. Dans mee met Monique of knutsel samen met Annemarie.
> dansworkshop > knutselworkshop
  
picture

Een duurzame maaltijd? | greenpeace

Het is lunchpauze en de broodtrommels gaan open. Wat zit er in en waar komt het vandaan? Met de gratis Greenpeace digibordlessen “Duurzaamheld” ontdekken jouw bovenbouwleerlingen wanneer voedsel duurzaam is. Ze kijken naar keurmerken en onderzoeken of een product goed is voor milieu, dierenwelzijn én mensenrechten.
. > ga naar het lesmateriaal
picture

Nieuw! Smaakmissie Drinken voor groep 5-6

Monica is een reclamemaker, ze moet een reclame maken over een gezond superdrankje voor kinderen. Ze heeft alleen geen idee wat kinderen drinken en wat het superdrankje kan zijn. Kunnen de leerlingen haar helpen met het uitvoeren van een marktonderzoek en een flitsende reclame bedenken voor het superdrankje?
. > ga op smaakmissie!
picture

Drie Rode Ballonnen | Een interactief prentenboek

Een kleine olifant vindt drie rode ballonnen tijdens het spelen met een vriendje. De ballonnen trekken de olifant de lucht in en daarmee begint zijn fantastische avontuur door spannende en avontuurlijke werelden. De drie rode ballonnen nemen de olifant mee over heel de wereld! Het prentenboek is ook als echt boek te bestellen.
. > ga naar de app voor iPad en Android
picture

De AMN Eindtoets, mét GRATIS schooladvies!

De AMN Eindtoets is toegelaten als alternatieve eindtoets. Maar wie zit er te wachten op nóg een eindtoets? De vijfde maar liefst! Niemand toch? Maar wat als dat vijfde alternatief nu eens echte toegevoegde waarde heeft?
Bij de AMN Eindtoets krijgt u gratis Aansluiting PO-VO. Daarmee kijken we naar het hele kind én betrekken we het oordeel van leerkracht en ouders! Interesse? Lees meer!
> De AMN Eindtoets
  
picture

bezoek de stand van educatheek op de not 2017

Op zoek naar nieuwe leermiddelen? Leermiddelen die passen bij de steeds veranderende leerbehoeften van uw leerlingen en aansluiten op onderwijsthema's?
Met het uitgebreide assortiment van relevante uitgeverijen biedt Educatheek.nl tijdens de NOT passend materiaal voor iedere leerbehoefte en voor u als onderwijsprofessional. Bestel nu gratis NOT toegangskaarten!!
> Bestel nu gratis NOT toegangskaarten
  

 

Deze nieuwsbrief wordt uitgegeven door portalengroep.nl, de educatieve database voor het po.

-Stuur deze nieuwsbrief gerust door naar uw collega’s.
-Meld u aan en ontvang de educatieve nieuwsbrieven van de portalengroep.
-In deze nieuwsbrief is advertentieruimte beschikbaar. Neem contact op voor meer informatie.
home tabletportaal

Toon ook de tools van:

informatie over deze functie

Nieuws

twitterlinkedinPinterestSinterklaas 2017
Nu beschikbaar! bekijk hier het lesmateriaal!