• Feessie de musical - Muzikantine
  De stad Juichen en Schateren zitten in de finale om de leukste stad van Nederland te worden. Beide steden organiseren een festival op het land van boer Ruud. Als echter de feesttent gedeeld moet worden en Juichen stroomproblemen krijgt, is de chaos compleet. Feessie is de musical vol ballonnen, confetti, grappige wethouders, domme electriciens en een taartgooiende clown. De musical met 1 decor, 100 grappige situaties en keuze uit 3 afscheidsliedjes.

  Meer musicals van Muzikantine twitteryoutube18.png
 • Help, we zijn het bruidspaar kwijt - Spotlight Musical Productions
  Paniek! 'We zijn sinds de ceremonie in het gemeentehuis het bruidspaar kwijt!'. Met deze uitroep gooien weddingplanners Wendy en Wanda het bruiloftsfeest op het Heibelplein totaal op z'n kop. De dochter van bakker Bokkepoot en de zoon van bakker Bol zijn zojuist met elkaar getrouwd, maar opeens ontbreekt ieder spoor van het kersverse paar. Burgemeester Kift staat met de handen in het haar. Lukt het de weddingplanners om er toch een geslaagd feest van te maken?

  Meer musicals van Spotlight twitter32x32.pngfacebook 32x32.pngTrailer op Youtube
 • Niet te filmen! - Rep en Roer Musicals
  Wat moet je doen wanneer je oude bioscoop niet meer zo goed bezocht wordt? Je organiseert een internationaal filmfestival! Het programma loopt al snel lekker. Er komen beroemde gasten en er is een rode loper. Maar dan blijkt dat de hoofdfilm niet is meegenomen... Zal de film op tijd teruggevonden worden? In welke scènes raken we verzeild? Ondertussen worden de premièregasten steeds ongeduldiger. Zal Bioscoop Appelstroop weer de bioscoop van vroeger worden?

  Meer musicals van Rep en Roer twitteryoutube18.png
 • Groep 8 achter de tralies - Groep8musicals.nl
  U kent ze wel. Van die irritante leerlingen die vliegtuigjes door de klas gooien, propjes en nog veel meer. Die leerlingen die van alles "lenen". Voor die leerlingen is er een oplossing bedacht. Een gevangenisschool! De leerlingen krijgen les achter de tralies. Leerlingen uit groep 8 zijn het ergst, dus daar start de nieuwe school mee. Leerlingen uit het hele land vinden hun plekje en zelfs een Russische leerling zit achter de tralies.

  Meer musicals van groep8musicals.nl twitterTrailer op Youtube
 • See you! - Kwintessens
  Twee reporters sluipen door de wijk. Maar zijn het wel echte reporters, of voeren ze iets in hun schild? Het gonst van de geruchten: Er komt een nieuwe soap. Ze zijn op zoek naar nieuw talent! Laat je je zien of kruip je liever weg? Maar als de meest opvallende talenten plotseling verdwijnen, slaat de paniek toe. Hebben de 'reporters' daarmee te maken? De recherche kamt de buurt uit maar vindt geen spoor. Totdat er licht brandt in de leegstaande bioscoop...
  Meer musicals van Kwintessens TwitterFacebookYoutube

 • Monsterhit - Benny Vreden Producties
  De Monsters willen niets liever dan muziek maken. Dus als Manager Goudstra de groep ontdekt en ze samen mogen werken met megapopulaire popgroep De Hero's, zijn ze dolblij. De Hero's zijn echter stikjaloers. Bovendien mag niemand weten dat De Monsters ook in het echt monsters zijn in plaats van verklede rocksterren. Hoe loopt dit af? Echte, trendy monsters die als groep samen elke avond in hun oude loft de sterren van de hemel spelen...

  Meer musicals van Benny Vreden twitterfacebook 32x32.pngTrailer op Youtube
 • Expeditie Antarctica - Dobbe Muziek
  Een groep geleerden wil op expeditie naar de Zuidpool om daar de stand van de krill te bestuderen. Krill (een soort kleine garnaaltjes) is het eten van de koningspinguïn en belangrijk voor het natuurlijk evenwicht in het kwetsbare gebied. In de televisiestudio doen de expeditie reizigers verslag van hun plannen, die gefinancierd worden door de vader van de expeditieleider. (een zakenman, maar heeft hij wel zuivere motieven?) Ze zullen de Zuidpool niet bereiken.

  Meer musicals van Dobbe Muziek

 • Burenbattle - Op Zolder Producties
  Wat hebben we? Twee families, een pleinfeest en een opgegraven kist. Zo op het eerste gezicht niets aan de hand. Maar als blijkt dat de kist precies in het midden van het plein ligt, komt de ware aard van de families naar boven. Romanee en Julian besluiten zich niks van het geruzie aan te trekken en sluipen ’s nachts naar de kist. Dat valt tegen. Een boek? Als ze het oude boek openslaan, staan ze ineens middenin het toneelstuk Romeo and Juliet van Shakespeare.

  Meer musicals van Op Zolder Producties twitter
 • De verschrikkelijke schoolmeester 2.0 - Het Verkeerde Beentje
  De klas van Toni en Tina krijgt een nieuwe meester. En omdat zowel leerkrachten als sommige ouders de klas als best lastig ervaren wordt er gezocht naar iemand met autoriteit. En die wordt gevonden! Het is Meester Bulder, de strengste schoolmeester van het land! Hij houdt er een militaristisch regiem op na! Dit tot verdriet en wanhoop van de kinderen, maar tot vreugde van de volwassenen. De kinderen gaan op zoek naar manieren om van meester Bulder af te komen.

  Meer musicals van Het Verkeerde Beentje facebook 32x32.png
 • De droom van de WNF-Rangers - PureMusicals
  De WNF-Rangers zijn erg betrokken bij de natuur en de dieren om hen heen. Tijdens het opruimen van straatvuil fantaseren zij erover echt iets te kunnen betekenen voor bedreigde dieren. Tijdens een slaapfeest krijgen ze in hun droom een mysterieus visioen. Hun opdracht: een zwarte neushoorn redden in Kwazulu Natal, Afrika. In Afrika begint een spannend avontuur en komen ze in contact met argwanende lokale bewoners en gevaarlijke stropers.

  Meer musicals van PureMusicals Trailer op Youtube
 • Tussentijd - Kunstenschool
  In de musical Tussentijd belandt groep 8 door een enorme storm in een mysterieus land. Ze weten niet hoe ze daar komen, ze weten niet waar ze zijn en ze weten al helemaal niet hoe ze daar weg komen. Het is echter belangrijk dat ze een uitweg zoeken want de musical moet bijna opgevoerd worden. Tot overmaat van ramp blijken hun herinneringen ook nog gestolen. Ze besluiten op onderzoek te gaan en komen erachter hoe de vork precies in de steel zit.

  Meer musicals van Kunstenschool youtube18.png
 • Van hier tot Ginder - Alphaworkz
  In groep 8 zit Nina, die niets belangrijker vindt dan zichzelf en haar mobieltje. Op zoek naar haar vermiste appel komt zij in Ginder terecht. Alle bekende sprookjes en liederen komen er in voor maar dan net even anders. Groep 8 moet samenwerken om Nina terug te krijgen in de normale wereld. Echter is er maar 1 manier voor Nina om weer thuis te komen. Zij moet socialer en vriendelijker worden. Nina maakt een reis van verwend meisje naar een bewuste tiener.

  Meer musicals van Alphaworkz facebook 32x32.pngtwitteryoutube18.png
 • Ouders, trollen en andere ellende - Waarvan Acte
  De sprookjesfiguren zijn boos en ontevreden! Ze worden uitgebuit en onderbetaald. Tot overmaat van ramp krijgen ze ook nog een brief van Pinokkio waarin staat dat ze gekort worden op de "royalties" die ze ontvangen voor schnabbels! Ze zijn het zat en besluiten verhaal te gaan halen bij de van de toverfee(ks) van personeelszaken. Alleen komen ze nooit verder dan haar secretaresse, een slechte, mopperige en aftandse trol....
  Meer musicals van Waarvan Acte TwitterFacebook

 • Kroketcrisis - Digimusical
  Groep 8 en de Kroketcrisis is een spannende musical die bol staat van de komische personages, hilarische situaties en sterke woordgrappen. Een heerlijk project waarin de talenten van de scholieren helemaal tot hun recht komen.Herkenbare situaties, verwijzingen naar de tijd op school en sprankelende liedjes maken het tot de ideale afsluiting van de basisschool.

  Meer musicals van Digimusical twitterTrailer op Youtube
 • Junior redt de school - Stichting Lach voor een Dag
  Het einde van het schooljaar is bijna in zicht voor groep 8. Iedereen verheugt zich op de laatste schoolweken. Dit jaar blijkt er echter iets vreemds aan de hand te zijn. Sommige leerlingen gedragen zich eigenaardig. En wat heeft dat nieuwe winkeltje in het dorp te maken met deze duistere gebeurtenissen? Als de hulp ingeroepen wordt van Junior worden de handen ineen geslagen om het laatste weekend van school toch vrolijk af te sluiten. Maar of dat lukt?

  Meer musicals van Lach voor een Dag twitteryoutube18.png
 • Het Wilde Westen - Mazzelmusical
  Musical over het èchte Amerikaanse Wilde Westen van 1860 tot 1890. Het stadje Jonestown is nu een attractiepark, maar je beleeft het door de ogen van indianen, goudzoekers, cowboys, revolverhelden en spookverschijningen. Er komen beruchte figuren voorbij zoals Calamity Jane, Billy the kid en de 4 Baker zusters. 12 nieuwe liedjes, een mooi decor en heerlijke verkleedpartijen. Een feest om te spelen en om naar te kijken. Ook in het Engels leverbaar!

  Meer musicals van De Mazzelmusical
 • Gehuil in attractiepark 'De Wolvenkuil' - Huub Bes (docent BO)
  Meester Henk krijgt voor zijn verjaardag van zijn klas een staatslot en wint een hoofdprijs. Hij neemt zijn klas mee naar attractiepark 'De Wolvenkuil'. Annemiek, de caissière, verklapt dat er beelden uit het sprookjesbos worden gestolen. Wie is die vreemde man, die al voor de derde dag in het attractiepark komt? Waarom heeft hij zo'n grote rugzak mee? Heeft zijn naam – Fons de Wolf – er iets mee te maken? U krijgt hierop antwoord in deze superleuke musical!

  Meer musicals van Huub Bes (docent BO)
 • De koning te Rijk - War Child
  Het schip ‘De Tijdeling’ met kapitein en bemanning komt o.a. langs in een tijd waarin kinderarbeid nog aan de orde van de dag was. Uiteindelijk komen ze terecht op de kust van Scheveningen waar Koning Willem I staat te wachten om Soeverein Vorst te worden van het nieuwe Koninkrijk der Nederlanden. Langzaam maar zeker komen de kinderen tot het besef dat alles wat zij hebben in hun leven niet zo voor de hand ligt als ze altijd hebben gedacht.

  Meer musicals van War Child twitter
 • Achtbaan de musical - Jingo
  Groep 8 stapt in de achtbaan en laat met duizelingwekkende snelheid zien, hoe zij door de basisschool zijn geraasd. "Wat is die tijd voorbij gevlogen sinds ze groep 1 binnenstapten". Het publiek is hiervan getuige geweest. Daarom is het heel bijzonder om deze acht jaar binnen één uur opnieuw te beleven. Uit iedere groep wordt een treffende gebeurtenis belicht. Van hilarisch tot ontroerend, maar alles met een knipoog! Zijn jullie er klaar voor? Daar gaan we dan...

  Meer musicals van Jingo twitteryoutube18.png
 • Mag het ietsje meer zijn? - Esther Dening
  De C80 is een kleine buurtsupermarkt in het dorpje Vierbrug. Er komen weinig klanten en het personeel is wat uit de tijd en duf. Meneer van Drummelen, de baas van de C80, is op zoek naar een nieuw personeelslid. Zijn nichtje uit de grote stad krijgt deze baan. Maar zij zet de boel flink op zijn kop; ze is hip, mooi en is behoorlijk brutaal. De rest van het personeel vindt dit wel interessant. Zeker Sjoerd, de jongen van de broodafdeling, hij wordt verliefd op haar.

  Meer musicals van Esther Dening twitter
 • Offline - MeerMusical
  Groep 8 verveelt zich. Het duurt nog even voordat ze met hun afscheidsmusical kunnen beginnen. Robin speelt ondertussen het spel SpookSpeurders op haar mobieltje. Oma Wieke vindt het maar een raar spel. Het is toch veel leuker om een bordspel te doen. Maar opa Jur vindt het wel leuk. Hij wil ook even speuren. Als opa het mobieltje van Robin overneemt, gaat alles mis. Ze belanden in een offline wereld en je kan alleen ontsnappen als je een paar opdrachten uitvoert.

  Meer musicals van MeerMusical
 • Alternatieven voor de afscheidsmusical

 • Afscheidsfilm De Geheugenkliniek - Kwintessens
  Maak dit jaar een film i.p.v. een musical! En schitter als filmster op de rode loper op jouw afscheidsavond! De Geheugenkliniek is het spannende en grappige verhaal over slimme, goedgeklede zakenmensen die snel geld willen verdienen. In hun 'Geheugenkliniek' doen ze risicovolle testen met proefpersonen. Die krijgen een complete update van hun geheugen. Deze sensationele behandeling is hét antwoord op geheugenverlies als gevolg van 'overmatig apparatengebruik'.

  Meer musicals van Kwintessens TwitterFacebookYoutube
 • Afscheidsfilm Het Mysterie - Schoollywood
  Groep 8 is druk: het voetbaltoernooi, de CITO toets en natuurlijk de eindmusical. Bij de repetities gaat van alles mis. Er verdwijnen steeds spullen! Wie probeert de musical te saboteren? Zijn het de vloggers die veel views willen? Zijn het de slimme kinderen die alleen maar willen leren voor de CITO? De voetballers? De jaloerse meisjes? Of is het heel iemand anders? Een paar klasgenootjes gaan op onderzoek uit. Ze komen erachter dat het misschien wel spookt op school...

  Meer musicals van Schoollywood
 • Iedereen heeft talent - Toneel op school
  Iedereen heeft talent is een alternatief voor de afscheidsmusical. Maar ook prima te spelen bij andere gelegenheden. Het is een raamtoneelstuk met ruimte voor eigen invulling. Het stuk speelt op de set van een succesvol tv-programma. Talentenjachten zijn enorm populair. We volgen de hectische momenten vlak voor de uitzending. Iedereen is gespannen, zoals het hoort, maar dat slaat om in paniek als blijkt dat twee kandidaten hetzelfde nummer willen doen.

  Meer toneelstukken van Toneel op school pdf18.jpg

 • Meer afscheidsmusicals?
  In het Musicalportaal vindt u alle leverbare afscheidsmusicals voor het basisonderwijs. Aan de linkerzijde kunt u selecteren op o.a. producent, groep en aantal spelers. Ga naar de verzameling afscheidsmusicals.


  Praktische handreikingen

  Bekijk hier een stappenplan en filmpjes om de (afscheids)musical tot een succes te maken.


  Wilt u ook worden vermeld op deze pagina? Neem dan contact met ons op.          
  Musicalportaal is onderdeel van
  portalengroep.nl
  Al het educatieve nieuws volgen? Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief